TERKINI :

Saturday, August 25, 2012

Mahathir sudah ambik alih kuasa Najib untuk serang Anwar & PR..!!!??

 Mahathir Rampas Kuasa Najib?

Sementara Ha Najib Razak terus menelan panadol kerana skait kepala disebabkan beberapa perkembangan terakhir di dalam negara dan juga suasan dalam BN tidak menentu terutamanya di Sabah dan Sarawak, maka tugas untuk melutu Anwar Ibrahim diambil alih sepenuhnya oleh Mahathir Mohamad. Ternyata Najib bukan saingan hebat untuk berdekat dengan Anwar. Keengganan untuk berdebat atas apa jua isu meletakan Najib berada di hujung kaki Anwar.

Mahathir Mohamad
Walaupun Najib muncul sebagai Santa Claus yang membahagi-bahagikan air skrim dan gula-gula untuk rakyat tetapi aksi dan kebaikan itu tidak berjaya melonjakkan markah untuk dirinya. Sokongan dan minat orang ramai kepada BN tetap merudum. Jadi menyedari kelemahan Najib itu maka Mahathir terpaksa 'kudeta' kuasa Najib untuk terus menyerang Anwar.
Mahathir pun sudah terkial-kial, habis giar untuk memancu kelajuannya dalam mengekori Anwar apa lagi hendak memintas. Anwar terlalu laju dan jauh ke depan tanpa mempedulikannya membebel di belakang. Penampilan dengan berbagai idea yang ideal untuk rakyat Malaysia meletakkan Anwar menjadi harapan rakyat. Di Sabah dan Sarawak rakyat ngeri itu sudah mulai merasa Anwar akan menjadi pahlawan membela mereka.

Bidalan baru Mahathir kononya mengambil perpatah Inggeris bebunyi; lebih baik syiatan yang dikenali daripada malaikat yang tidak kenal, menggambarkan kesesatan dan kesongsangan falsafah agama politik Mahathir. Pemikiran Mahathir jelas gelap dan terhijap kelam dari ilmu Islam sehingga dia mengambil bidalan itu untuk menggayungkan yang BN lebih baik dari Pakatan Rakyat atau Anwar.

Jika dok buat berita belit macam nie wajarkah di panggil "SYAITAN"..!!!!

 Lawak! Utusan kata Malaysiakini putar belit kenyataan 

LAGI berita lawak merapu dilaporkan oleh Utusan Malaysia hari ini kononnya Malaysiakini memutar belitkan kenyataan bekas mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin berhubung isu hudud.

Utusan Malaysia yang berulang kali kalah saman fitnah di mahkamah dan diarahkan membayar ratusan ribu ringgit nampaknya sudah jadi akhbar tak sedar diri.

Lihat laporan akhbar tersebut di bawah ini.


Jom Kuningkan Dataran merdeka 30hb nanti..!!!!

 PAS: Pakai baju kuning ke Janji Demokrasi

Timbalan presiden PAS Mohamad Sabu menyeru ahli parti itu supaya hadir pada himpunan Janji Demokrasi yang akan diadakan pada malam 30 Ogos bertempat di Dataran Merdeka.

Beliau turut menyarankan agar peserta yang hadir pada himpunan itu nanti akan memakai baju warna kuning – warna yang simbolik dengan kempen tuntutan pilihan raya bersih dan adil.

"Kita galak ahli PAS hadir pada santai merdeka (Janji Demokrasi) pada 30 Ogos sehingga malam masuk 31 haribulan bersama 44 NGO lain yang akan berkumpul bagi merayakan hari kemerdekaan.

"Pada malam yang sama kita juga akan adakan sambutan kemerdekaan di Selangor (Shah Alam).

"Kita galak supaya semua yang hadir memakai warna kuning kerana tuntutan BERSIH kita masih berterusan," katanya pada sidang media selepas mesyuarat biro politik di ibu pejabat PAS hari ini.

Apa yang dok takut sangat dengan HUDUD nie pun kami tak tau.. Awat hangpa 'pencuri' kaa..???


Hudud: lebih baik Mahathir & Umno tutup mulut

Muhammad Adam Lee bin Abdullah,

Sejak 55 tahun kemerdekaan Malaya/Malaysia, sering kita didendangkan dengan pelbagai isu sensitif yang menyentuh soal-soal perkauman dan keagamaan, seolah-olah kita masih belum bersatu padu sebagai warga negara yang aman lagi prihatin, terutamanya menjelang pilihan raya.

Namun begitu, sepanjang pengamatan saya perkara dasar yang menimbulkan segala kekusutan ini ialah pertentangan di antara yang haq (benar) dan yang batil (palsu). Pertentangan ini berlaku meskipun diperjuangkan oleh para kepimpinan sebangsa lagi seagama, sekaligus akan kelihatan masing-masing pihak cuba mengheret rakan taulan daripada bangsa dan agama lain ke arah agenda mereka.

Fakta sejarah telah membuktikan hal ini dengan tertubuhnya PAS pada tahun 1951, 6 tahun pra-merdeka, akibat keinsafan golongan ulama prihatin dalam Umno. ketika itu Umno yang yang direstui British ini sedikit demi sedikit mulai melencong daripada dasar perjuangan asal -- menuntut kemerdekaan total.

Bagaimana anda mengenali kafir harbi?

Oleh Ahmad Baei Jaafar

Pelik, sesudah sekian lama negara kita merdeka dan kehidupan rakyat negara ini semakin baik, tetapi secara tiba-tiba dikejutkan dengan isu kafir harbi.
Kenapa muncul istilah itu di negara ini sedangkan orang bukan Islam masih mahu bekerjasama dengan orang Islam? Adakah isu ini benar-benar difahami oleh umat Islam?
Sebenarnya kafir harbi sudah jarang ditimbulkan secara terbuka kecuali sekadar perbincangan ilmiah di sekolah dan universiti. Perkataan atau istilah kafir harbi tidak lagi dibincangkan secara umum kerana suasana di negara ini sudah tidak lagi diancam oleh penentang yang berstatus kafir harbi.
Jadi, dalam keadaan ini mengapa timbul isu kafir harbi? Adakah hal ini ada kaitan dengan perkembangan politik yang sengaja dibangkitkan pihak tertentu untuk menimbulkan permusuhan dalam kalangan rakyat Malaysia? Kalau berlaku permusuhan siapakah yang akan mendapat untung?
Saya tidak pasti siapa yang memulakan isu ini. Dan kenapa pula secara tiba-tiba seorang guru pondok boleh bercakap tentang kafir harbi ini? Apakah dia benar-benar faham isu ini atau sengaja dibesarkan pihak tertentu untuk menjatuhkan maruah guru berkenaan. Mungkinkah dia sedang diperalatkan oleh pihak tersebut untuk tujuan yang tidak baik?

Putrajaya bukannya hak milik kekal, ia TOL sahaja

Oleh Aspan Alias

Sudah empat hari Ramadhan berlalu dan semua umat Islam merayakan kejayaan sebulan berpuasa dengan sambutan hari raya. Semua pemimpin dan rakyat yang bercakap melalui corong-corong radio dan TV serta media cetak memperkatakan kejayaan melawan nafsu dan belajar dengan sungguhnya untuk tidak mengikuti kehendak nafsu kita. Setiap tahun menjelangnya Syawal semua bercakap perkara yang sama dan sesungguhnya itu semuanya adalah seruan yang benar.

Saya jarang-jarang bercakap tentang kejayaan melawan nafsu dan membuat seruan kepada ramai supaya kita tidak melakukan apa-apa nafsu dan kehendak amarah serta mulhimah itu, kerana saya adalah orang yang lemah dan saya rasa tidak layak untuk membuat seruan itu. Bagi saya usaha memperbaiki diri saya di sisi Tuhan itu adalah untuk diri saya sendiri dan tidak payah berkempen untuk mengerjakan perkara baik seperti yang diserukan di bulan Ramadhan dan ibadah-ibadah dan amalan kita yang lain.

Saya adalah insan yang lemah dan tidak sunyi daripada melakukan kesilapan dan saya tidak layak untuk membuat seruan kerana saya mesti membuat seruan itu kepada diri saya sendiri.

Persoalannya apakah kerja-kerja yang wajar kita tinggalkan di dalam bulan Ramadhan dan seterusnya kepada bulan-bulan dan tahun yang seterusnya itu? Ramadhan mensyaratkan kita untuk melakukan ibadah yang telah disyariatkan agama, Tuhan dan Rasul kita. Ia merupakan salah satu dari rukun Islam yang lima itu. Rukun itu merupakan pra syarat untuk kita menjadi seorang Muslim. Ini semua kita tahu.

Betul kata TUN.. Rakyat perlu lihat rekod BN..dan ini dia rekodnya...!!!

1. Merampas kuasa pemerintahan secara haram dari kerajaan negeri Perak Pakatan Rakyat pimpinan Menteri Besar Datuk Seri Nizar Jamaluddin yang bertentangan dengan Perlembagaan yang Najib sendiri telah merancang dan melaksanakannya.

2. Kegagalan Najib mempertahankan dasar 1Malaysia timbalannya sendiri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan bahawa beliau adalah Melayu dahulu dan rakyat
Malaysia kemudian.

3. Politik hipokrisi di mana Najib berdakwah mengenai kemuliaan kesederhanaan di forum-forum antarabangsa tetapi mengizinkan kuasa-kuasa ekstrimis perkauman dan agama yang diterajui oleh pecacai UMNO, Utusan Malaysia, berleluasa di negara ini sehinggakan masalah polarisasi kaum dan agama menjadi semakin teruk dalam tempoh 35 bulan beliau menjawat jawatan Perdana Menteri.

4. Ucapan Najib di Perhimpunan Agung UMNO 2010 yang berjanji ‘walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa”, demi mempertahankan Putrajaya sebagai tampuk kuasa UMNO.

Ini dia winnable candidate BN khasnya kawasan Parlimen Merbok

Rakyat Kedah silap atau UMNO Kedah yang silap?

 
Pengerusi Badan Perhubungan Umno Negeri Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah mengingatkan rakyat negeri Kedah supaya jangan mengulangi kesilapan dalam memilih kerajaan pada pilihan raya umum (PRU) ke-13 akan datang.
Kononnya kesilapan yang dilakukan pada PRU 2008 perlu ditebus bagi memastikan kebajikan rakyat terpelihara.
Persoalannya siapakah yang membuat kesilapan, rakyat Kedah kah atau kepimpinan BN/UMNO Kedah pada ketika itu? Mustahil rakyat yang membuat kesilapan. Yang sebenarnya rakyat ingin menghukum BN/UMNO Kedah yang ketika itu kerana mereka tidak berjiwa rakyat dan rakyat sudah ‘fed up’ dengan kerakusan kuasa dan harta barisan kepimpinan Kedah dan mereka ingin mengajar BN/UMNO yang sedikit kurang belajar.
Realitinya sehingga ke hari ini suhu sokongan rakyat kepada BN/UMNO Kedah masih terkapai-kapai dan masih memerlukan mesin bantuan hayat. Masih teraba-raba mencari calon-calon ‘winnable’.

Rakyat “kecewa” Tun Mahathir memanggil Najib ‘Syaitan’.

 "Najib adalah syaitan". Dr M Perang Dengan Najib…

Tun Dr Mahathir yang sudah hampir mencecah umur 90 tahun ini, sudah menjadi liabiliti bagaikan ‘biawak hidup’ kepada Umno Barisan Nasional.
Berbagai kenyataan akhir-akhir ini sudah nampak betapa terdesaknya melindungi diri beliau daripada sebarang kejayaan Pakatan Rakyat menguasai kerajaan persekutuan dalam pilihanraya nanti.

Akibat betapa tersepitnya Najib Razak dengan situasi meruncing di Sabah, beliau terpaksa menubuhkan Suruhanjaya untuk isu Pendatang Tanpa Izin.  Ini menyebabkan Mahathir yang semakin tertekan dengan ‘Tikaman dari belakang’ Najib telah tersembur kenyataan yang semakin membelit….

Walaupun dengan penubuhan Suruhanjaya isu Pendatang itu sebenarnya akan membongkar keburukan dan kebusukan UmnoBn serta Mahathir... tetapi Najib terpaksa lakukan demi menyelamatkan diri sendiri terutamanya sokongan di Sabah yang semakin merosot akibat isu Pendatang ini ditangani dengan lemah…. Tetapi, keburukan rahsia Mahathir akan terbongkar semasa inkuiri nanti…

Mamat Ikan Bakaq & Geng Goyang Pungkoq boleh start komplain dah nie..!!

 Hari Merdeka, peniaga mengamuk 18 jalan ditutup 3 hari


SEMASA Perhimpunan BERSIH 3.0 tempoh hari sebanyak 10 jalan ditutup selama sehari kerana Himpunan Bersih 3.0 tersebut diadakan di sekitar Dataran Merdeka.

Antara jalan-jalan yang ditutup waktu itu adalah Jalan Raja laut, Jalan Parliment, Jalan Kinabalu, Leboh Pudu, Jalan Syed Putra, Jalan Sultan Ismail, Jalan Tunku Abdul Rahman, Jalan Kuching, Jalan Mahameru, Jalan Ampang

Namun pada sambutan Hari Kemerdekaan kali ini, sebanyak 18 jalan-jalan ke Dataran Merdeka ditutup. Bukan itu sahaja, jalan-jalan ini ditutup selama tiga hari [MyMetro].Antara jalan-jalan yang ditutup ialah seperti berikut sebanyak 18 batang jalan yang menuju ke Dataran Merdeka.

Hangpa tau ka berapa kroni UMNO/BN dapat bila rakyat beli sebiji BMW 328i..??

Apa punya Pemuda Umno.. Polis sebok jaga jenayah musim raya depa dok kalut suruh jaga banner depa kena tampal #ABU


Kenyataan Media
Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Wilayah
22 Ogos 2012

Kurang Perhatian Punca Pemuda Umno Seputeh Buat Tuduhan Melulu

Merujuk kepada satu laporan tuduhan oleh Pemuda Umno Seputeh kononnya SAMM menampal pelekat ABU di banner dan pejabat Umno Seputeh, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Wilayah ingin menegaskan bahawa;

1. SAMM Wilayah mahupun SAMM Kebangsaan langsung tidak terkesan dengan tuduhan rambang yang dilontar oleh Pemuda Umno Seputeh.

2. Gerakan Asalkan Bukan Umno atau ABU adalah gerakan rakyat yang menolak Umno. Ia adalah milik semua orang yang berkongsi perasaan sama menjelang PRU-13. Pelekat ABU telah dikesan sejauh Australia, adakah ia juga ditampal oleh SAMM?

Ini kategori "Minyak Kangkang" nie..!!!

Sembunyi minyak dalam seluar

Sembunyi minyak dalam seluar
Polis menahan suspek (tengah) sebelum dibawa ke Balai Polis Kulim.
 
KULIM - Seorang lelaki berusia 20-an ditahan ketika cuba melarikan beberapa barangan dapur di sebuah pasar mini di sini, kira-kira jam 12.45 petang, kelmarin.

Salah seorang pekerja yang berada di tempat kejadian berkata, dia ternampak suspek memasukkan barangan yang diambil ke dalam seluarnya sebelum berlegar di sekitar kawasan pasar mini terlibat.

Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Saleh berkata, pekerja di premis itu kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada beberapa pekerja lain sebelum menahan suspek dan meminta dia mengeluarkan semua barangan diambil.

Suspek mengeluarkan dua barangan keperluan harian seperti minyak masak dan minuman paket sebelum berjaya melarikan diri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...