TERKINI :

Saturday, July 14, 2012

[Video/Gambar/Coretan] Demam Oren Melanda FELDA..!!


Seramai lebih 5,000 peserta Himpunan Oren berarak daripada pintu Masjid Wilayah Persekutuan menuju ke Istana Negara petang ini bagi menyampaikan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong.
himpunan oren marchKumpulan berkenaan antara lainnya diketuai timbalan presiden PAS Mohamad Sabu, ketua penerangan Tuan Ibrahim Tuan Man, pengerusi Persatuan Peneroka Felda Kebangsaan Mazlan Aliman dan naib presiden Salahuddin Ayub.

Dalam perarakan bermula jam 2.20 petang itu, kumpulan berkenaan turut melaungkan slogan "Pecat Isa Samad", "Bebas peneroka" dan "Hancur Najib.
Peserta berpakaian warna jingga itu dikawal ketat oleh anggota Unit Amal PAS yang membentuk rantaian manusia.
Tidak lama selepas itu, kumpulan berkenaan bagaimanapun disekat oleh sepasukan anggota polis yang membuat rintangan di persimpangan Jalan Dutamas 1 - Jalan Sri Hartamas 1.
Sekatan itu dibuat pada jarak dianggarkan 600 meter daripada Istana Negara, seperti yang dipersetujui dalam perbincangan penganjur dengan polis semalam.

Mahathir punja Najib lingkup...!!!

Mahathirisme Pembunuh Masa Depan Najib
Oleh Shahbudin Husin

Setelah lebih 10 tahun bersara sebagai Perdana Menteri paling berkuasa, Mahathir kini seakan memperlihatkan kerancakannya semula dalam politik Malaysia. Boleh dikatakan setiap hari beliau bercakap dan memberi pandangan mengenai pelbagai isu yang sedang berlaku dalam negara.

Serentak dengan keaktifan Mahathir ini, isu Mahathirisme yang sekian lama tenggelam kini muncul kembali dan mula diperbincangkan. Mahathir kini melalui pelbagai kemunculannya seperti mahu menyuburkan semula Mahathirisme di sebalik kepimpinan Najib yang dilihat lemah serta lesu.

Mahathirisme sering dianggap sebagai fahaman yang dipupuk oleh pentadbiran Mahathir selama 22 tahun yang mementingkan nepotisme dan kronisme melalui dasar penswastaan dan mewujudkan projek mega, pemusatan kuasa yang terlampau, cengkaman yang keras terhadap puak yang menentang sehingga wujud budaya takut di kalangan rakyat dan lain-lain elemen yang dianggap tidak demokratik.

Bekas Ketua Polis Negara sekali lagi 'smash' orang politik....

Musa Hassan: Orang politiklah yang banyak merosakkan negara


KUALA LUMPUR, 14 Julai — Bekas ketua polis negara (KPN), Tan Sri Musa Hassan menafikan adalah dakwaan presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah, mengenai polis cawangan khas (SB) yang dikatakan hanya memberikan tumpuan memantau aktiviti politik berbanding memerangi jenayah.

“Polis menjaga keamanan dan keselamatan semua dan mana-mana orang yang jaga keselamatan negara, dia perlu memantau.

“That means, pemantauan-pemantauan perlu dibuat bukan sahaja kepada penjenayah-penjenayah, termasuk juga kepada orang-orang politik yang nak merosakkan negara dan yang selalunya merosakkan negara ini orang politiklah” kata bekas KPN itu (gambar) semasa diwawancara oleh The Malaysian Insider semalam.

Isu Pusat Urut di Sg Petani - Depakata EXCO tak lulus pun tapi......


Nampaknya inilah hasil siasatan kami selepas bertanya kepada beberapa sumber yang dekat dengan exco tersebut.... dari jawapan itu pihak MPSP sebenarnya tidak bersetuju Pusat rawatan tersebut beroperasi....

Jadi apa yang di perkatakan sekarang ini ialah EXCO telah meluluskan lesen itu maka ianya tidak benar sama sekali dan sudah jelas Pusat Urut tersebut telah beroperasi tanpa memperolehi lesen..

Isu Kuil Hindu dan Wat Siam baru diatasi sejak 50 tahun


bukit selambau by election pkr candidate s manikumar campaign 300309 03
ALOR SETAR, 12 Julai 2012 – Ekoran tiada pihak yang mengambil tahu masalah berkaitan dengan status tanah wat-wat Siam dan kuil Hindu di seluruh Kedah sejak 50 tahun dahulu, maka kerajaan negeri kini sedang berusaha menyelesaikan masalah tersebut dengan kerjasama Pejabat Tanah dan Galian Negeri Kedah.

Exco Pelancongan, Hal Ehwal Masyarakat India dan Siam, YB Dato’ Manikumar Subramaniam berkata, masalah ini sudah berlanjutan kira-kira 50 tahun, namun tidak ada sebarang pihak yang mengambil kisah mengenainya.

Beliau berkata demikian semasa bercakap di Mesyuarat Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Masyarakat Siam Negeri Kedah Kali Ke 2, 2012 di Wisma Darul Aman.

“Oleh itu, kerajaan negeri kini mengambil inisiatif segera bagi menyelesaikan masalah yang sudah berpuluh tahun ini dengan menjemput tuan-tuan bermesyuarat dan bersemuka dengan pihak yang berkaitan dengan tanah ini sendiri agar ianya dapat diselesaikan dengan segera.

Jom Oren Tengahari nanti... "SELAMATKAN FELDA"

PKNK sahkan miliki 500,000 saham Felda Global


ROSLINDA HASHIM
13 Julai 2012
PKNK sahkan miliki 500,000 saham Felda Global
ABDUL RAHMAN 
 
ALOR SETAR - Pemilikan saham Felda Global Ventures Holding (FGVH) oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Kedah (PKNK) adalah mengikut prosedur sah dan tiada kaitan politik.

Ketua Eksekutifnya, Datuk Abdul Rahman Ibrahim mengesahkan PKNK memiliki 500,000 unit saham FGVH di bawah peruntukan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (Miti) yang ditawarkan kepada Bumiputera.

“PKNK mohon saham FGVH sebanyak 1 juta unit tetapi Miti hanya luluskan 500,000 unit. Kita beli pada harga RM4.55 seunit, di mana jumlahnya mencecah RM2,275,000,” katanya.

Menurutnya, mana-mana syarikat atau individu layak dibenarkan membeli saham itu setelah disenaraikan di Bursa Malaysia dan PKNK berbuat demikian atas prospek perniagaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...