TERKINI :

Wednesday, January 18, 2012

Kalau kaki kencing manis, tidak potong merugikan

Subky Abdul Latif, 16 Jan 2012

Pofesor. Madya Atorry Hussein kata, PAS telah rugi kerana memecat Datuk Hasan Ali.

Saya kata, memang tokoh akademik itu telah berkata betul seperti yang dirakamkan dalam surah al-Asri yang bermaksud, sesungguhnya manusia itu sentiasa dalam kerugian.

Ketika dia dipecat, dia adalah ADUN PAS Gombak Setia. Apabila dia dipecat dari parti, maka PAS sudah tidak ada wakil rakyat di situ.

Siapa pun yang hendak menjaga kepentingan rakyat dan kawasan itu sesuai dengan kepentingan politik PAS di situ? Benar Hasan masih wakil rakyat di situ. Jika dia menjalankan tugasnya, maka dia sudah tentu tidak menjalankannya mengikut kepentingan PAS.

Seorang wakil rakyat PAS telah ditetapkan oleh PAS di zaman Dr. Burhanuddin al-Hilmy dulu mesti mendermakan 20 peratus dari elaunnya kepada parti. Bagi Anggota Parlimen kepada PAS Pusat dan bagi ADUN kepada PAS negeri. Apabila mereka pencen, maka caruman itu tinggal lima peratus saja.

Begitu juga kalau dia Menteri Besar atau Exco. Maka setiap bulan PAS dapat wang masuk 20 peratus dari elaun mereka dan lima peratus setelah pencen hinggalah mereka mati. Jika mereka dipecat peruntukan itu tentu hilang. Tidakkah rugi namanya?

Maka sebagai parti politik, PAS tidak sunyi dari kerugian. Ia juga rugi bila wakil rakyatnya kalah. Kalau ia menang, potongan elaun itu 20 peratus, tetapi bila kalah, PAS dapat lima peratus saja. Rugi juga.

Setelah Ustaz Hassan Shukri tidak jadi senator, dia bagi elaun pencennya setiap enam bulan sekali. Sebelum dia meninggal dia beri elaun untuk enam bulan yang akan datang. Didahulukannya pemberiannya itu. Bila dia mati, PAS tidak lagi dapat duit. Tidakkah PAS juga rugi?

Demikian apabila sekalian bekas wakil rakyat dan bekas senatornya mati. Banyak kerugian yang ditanggung oleh PAS?

Manusia itu begitu. Universiti melabor banyak terhadap profesornya untuk kepentingan kampusnya. Cukup kalau profesor itu lari ke universiti lain atau berhenti. Tidak rugikah universiti. Seperti Atorry Hussein, katakan tiba-tiba mati belum bersara. Tidak rugikah universiti? Tentulah rugi.

Kerajaan mengeluarkan beratus ribu belanja untuk menanggung seorang pelajar perubatan. Setelah tamat tempoh kontreknya berkhidmat dengan kerajaan dia letak jawatan bagi membuka klinik sendiri. Kerajaan telah kerugian dan terpaksa menanggung pelajar perubatan yang baru bagi mengganti doktor yang pergi itu.

Logiknya semua profesor itu diperlukan khidmatnya oleh universiti. Tetapi setengah profesor yang baik itu cenderung pula pada politik. Mereka pun berpolitik bersama pembangkang. Mereka sudah melanggar akta universiti. Universiti terpaksa buang mereka. Tentulah universiti rugi. Walau pun rugi tetapi universiti terpaksa buang juga mereka. Mengapa?

Antara profesor itu amat sayang pada isterinya. Tetapi isterinya sakit tenat. Menderita lama di hospital. Harapan pulih tidak ada. Dari menderita begitu, maka profesor redha, mati adalah lebih baik baginya. Profesor sayang padanya, apabila mati profesor kehilangan orang yang dikasihi. Rugi isteri mati, tetapi di sebaliknya memungkin profesor beristeri lain pula.

Semua manusia sayang akan kakinya. Tetapi apabila dia terkena sakit kencing manis, kakinya terpaksa dipotong. Apabila dipotong rugilah kakinya. Dia juga rugi kerana sudah tidak berkaki. Dia sayang pada kakinya. Tetapi kalau tidak dipotong kaki itu, dia pula akan mati cepat.

Oleh itu biarlah dia tidak berkaki asal dapat meneruskan hidup dalam keadaan cacat tetapi dapat lagi beribadat. Sesayang mana pun dia pada kakinya, tetapi dia terpaksa menerima hakikat membuang kakinya yang sudah tidak berguna dan memudaratkan jiwanya lebih baik.

Membuang kaki yang begitu lebih baik dari berkaki yang tidak berguna lagi.

Bukan PAS tidak sayang pada Hasan Ali. Tetapi politik itu, kata Tok Guru Haji Abdul Hadi dalam ucapan dasarnya di muktamar lalu, ada fiqahnya. Mufti Perak mahir fiqah lain tetapi tidak mahir fiqah politik.

Yang PAS bertindak terhadap Hasan itu adalah mengikut kehendak fiqah politik. Kalau kaki kencing manis terpaksa dipotong, tidak memotongnya lebih merugikan.

Tuu dia HINDRAF bersuara dah... Cantik Janji ABU....

Hindraf bersama ABU bagi singkirkan Umno

Dengan matlamat sama untuk menyingkirkan Umno dari Putrajaya, Hindraf Makkal Sakthi hari ini bersetuju bergandingan dengan pergerakan 'Asalkan Bukan Umno' (ABU) dan menggesa semua pertubuhan yang mahu menumbangkan kerajaan sekarang supaya bersatu menjelang pilihan raya umum akan datang.

NONEPada sidang akhbarnya di Kuala Lumpur bersama pengasas bersama ABU Haris Ibrahim, - penyelaras kebangsaan Hindraf, W Sambulingam (kiri) berkata, pengerusi NGOnya itu, P Waythamoorthy telah bersetuju bekerjasama dengan ABU demi kepentingan rakyat.

"Waythamoorthy telah mengadakan beberapa siri perbincangan dengan pemimpin-pemimpin ABU di London, dan akhirnya bersetuju menyertai mereka," katanya.

Bagi kempen pertama, mereka akan bersama mengadakan siri ceramah di enam negeri - Selangor, Negri Sembilan, Kedah, Pulau Pinang, Johor dan Perak.

Sambulingam, Haris dan pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Badrul Hisham Shaharin atau lebih popular sebagai Chegubard, akan berucap di Shah Alam, Selangor pada Sabtu ini.

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu juga dijadualkan untuk berucap pada ceramah itu.

Kuin 5: Mahasiswa protes sikap membisu PAS

Kira-kira 20 pelajar membuat bantahan di luar ibu pejabat PAS hari ini sebagai membantah tindakan parti itu yang membisu berhubung tindakan menggantung lima orang pelajar Kolej Universiti Insaniah (Kuin) di Kedah.

NONEMenteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak adalah pengerusi lembaga pengarah Kuin yang di bawah kerajaan negeri pimpinan PAS.

Kelima-lima pelajar itu digantung selepas berdemonstrasi di Kuin tahun lalu.

"Sehingga hari ini, tidak ada pendirian rasmi dari PAS mahupun Pakatan Rakyat. Kami tuntut supaya mereka campur tangan," kata Presiden Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS) Mohd Safwan Anang.

"Sebelum ini, kami pernah berarak ke ibu pejabat Umno. Hari ini kita berhimpun di ibu pejabat PAS untuk menyatakan pendirian kami menentang Akta Universiti dan Akta Kolej Universiti."

NONETurut bersetuju dengan kenyataan itu adalah Mohd Aiman Abd Razab (kiri) - seorang daripada lima pelajar yang digantung pada Jun lalu. Katanya, ini adalah mengenai prinsip.

"Kami akan terus berjuang demi menegakkan prinsip-prinsip kami (berhubung kebebasan akademik).

“Ini bukan tentang parti atau warna kulit, kita tidak mengamalkan dwi standard. Di mana suara kita boleh diluahkan jika di bawah Pakatan kita juga cuba disenyapkan?" soal beliau.

Selain Mohd Aiman, pelajar yang dikenakan tindakan itu adalah Mohd Faiz Mohd Arshad yang digantung dua semester manakala Zukhilatif Marzukhi, Mohd Azlan Mat Zain dan Ahmad Remi Md Arof, digantung satu semester dan diberi surat amaran.

Hasan Pembelit... depan microphone cakap lain dekat MB Khalid cakap lain...

MB jawab isu gugurkan Hasan Ali


Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau ada menerima surat daripada Datuk Hasan Ali - yang dipecat sebagai ahli PAS - yang berpendapat bahawa pelantikan exco baru sebagai penggantinya, mungkin terlalu awal kerana beliau masih mempunyai ruang untuk merayu kepada Majlis Syura PAS.

NONE"Saya telah menjawab surat tersebut dengan menyatakan keputusan saya menggugurkan beliau adalah lanjutan dari keputusan Mesyuarat Jawatankuasa PAS pusat pada 8 Januari 2012 yang melucutkan beliau sebagai ahli PAS.

"Surat dari Jawatankuasa PAS bertarikh 10 Januari 2012 telah mengesahkan keputusan pemecatan beliau berkuatkuasa serta-merta dan isu rayuan tidak dinyatakan dalam surat berkenaan," kata Abdul Khalid.

Beliau memberitahu demikian dalam sidang media selepas majlis pelantikan ADUN Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi sebagai exco kerajaan negeri yang baru di Istana Bukit Kayangan pagi ini.

"Proses rayuan adalah amalan yang dipraktikkan oleh PAS sebagai sebuah parti politik dan saya percaya ianya tidak bermaksud memberi sebarang prasangka kepada kelangsungan pentadbiran kerajaan negeri.

"Saya berharap Dr Hasan menerima keputusan ini dengan berlapang dada dan mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih di atas peranan yang beliau laksanakan ketika berkhidmat sebagai ahli MMKN," tegas menteri besar sambil menambah bahawa beliau telah menjawab surat itu kepada Dr Hasan.

NONEKhalid berkata beliau berharap pelantikan Dr Ahmad Yunus ini akan menguatkan lagi barisan pimpinan negeri Selangor dalam melaksanakan reformasi pentadbiran dan pengurusan negeri.

Ditanya mengenai status jawatan timbalan pengerusi Majlis Agama Islam Selangor yang dipegang Dr Hasan yang juga ADUN Gombak Setia, Khalid berkata: "Terpulang kepada rancangan Tuanku Sultan".

Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris shah adalah pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Khalid yang juga ahli parlimen Bandar Tun Razak turut menafikan pihaknya tidak mampu untuk mengambil alih tugas yang dipegang Dr Hasan Ali sebelum ini sehingga beberapa tugas dan jawatan diserahkan kepada pesuruhjaya Dr Abdul Rani Osman dan ADUN Bandar Baru Bangi, Dr Shafie Abu Bakar.

NONE"Tidak ada.. sebab ia lebih senang dan lebih baik. Dahulunya boleh jadi Datuk Dr Hasan juga (sebagai) delegasi.

"Sekurang-kurang, orang yang saya pilih adalah orang yang mempunyai kualiti dan juga tahap (kelayakan) yang saya mahu... Pengurus yang baik mesti memilih orang yang baik," katanya sambil mmembacakan biodata Dr Shafie kepada pemberita.

Dr Abd Rani yang juga ADUN Meru dilantik sebagai pengerusi Skim Mikro Kredit Miskin Luar Bandar (SKIMSEL), manakala Dr Shafie Abu Bakar pula dilantik sebagai pengerusi Perbadanan Adat Istiadat Melayu (PADAT). Kedua-dua jawatan tersebut dipegang oleh Dr Hasan sebelum ini.

Ditanya sama ada beliau berasa "selesa" selepas pengguguran Dr Hasan, Khalid yang juga ADUN Ijok berkata: "Saya tidak komen soalan spekulasi".

Puncanya hakim bebaskan Anwar tempohari sebabnya adalah pertolongan dari Detektif Conan

http://pisanggorengenak.files.wordpress.com/2011/05/detective-conan.jpg

".....kami percaya bahawa kes neh ialah fitnah berdasarkan kepada beberapa analisis kami yang sehebat detektif conan.

Antara sebab2 yang menguatkan dakwaan kami pada ketika itu ialah ;

1. Saiful cakap dia diliwat dsai 9 kali secara paksa tetapi tiada sekalipun dia melawan.

2. Saiful meninggalkan spender basahnya di rumah ex tunangnya.

3. Saiful menyimpan kyjelly sedangkan ia sepatutnya berada dalam simpanan dsai andai benar dsai yang meliwat.

4. Saiful juga pergi berkerja sehari selepas diliwat secara paksa.


5. Saiful juga tersenyum2 ketika melayan tetamu dsai sehari selepas diliwat.

6. Saiful berjumpa ezam dua hari sebelum kes liwat heboh diperkatakan oleh rakyat malaysia.

7. Saiful menyatakan dalam keterangan di mahkamah bahawa dia tahu sebelum ke kondo itu, dsai ada niat nak meliwatnya lagi. Tapi dia masih gagah beranikan diri pergi ke kondo itu. Sedangkan ketika itu rahimi osman sudah tahu hal yang sebenarnya selepas saiful, rahimi dan ezam berjumpa. Kalau ini berlaku, kenapa saiful masih berani jumpa dsai untuk diliwat secara paksa? Kenapa tidak buat plan untuk perangkap dsai ketika liwat sedang berlaku? Rakam video seks boleh, takan rakam liwat tak boleh?.............."

Selanjutnya pie baca sini laa noo : http://amenoworld.blogspot.com/2012/01/eksklusif-skandal-saiful-bukhari-kbsb.html


Selamat Ulang Tahun Ke 81 Tok Guru...

Nik Aziz: Melawan sejuk dan 'rohok'

Selepas menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-81 pada 10 Januari lalu, ketika kesihatannya menjadi tanda tanya, Datuk Nik Aziz Nik Mat berkata beliau masih sihat, cuma selalu keletihan dan alah pada cuaca sejuk.

"Kesihatan saya macam inilah. Sekejap dia tenggelam, sekejap dia timbul. Tengok keadaan. Keadaan yang menyusahkan sayalah, cuaca.

NONE"Cuaca sejuk memang saya banyak terganggu. Dia (jadi) letih, dia selesema banyak kalau sejuk," katanya ketika diwawancara di kediaman rasminya di Kota Bharu minggu lalu, dua hari selepas ulang tahun kelahirannya.

Mursyidul Am PAS itu berkata, walaupun "rohok" atau banyak kerja yang meletihkannya, beliau masih cuba menghadiri pelbagai program kerajaan negeri dan parti, termasuk berulang alik ke Kuala Lumpur.

"Iulah masalahnya, sebab itu kalau tak penting sangat mesyuarat (itu) saya tak pergi Kuala Lumpur. Kesian tubuh saya.

"Tapi kalau benda itu menyangkut jawatan saya sebagai menteri besar, pesuruhjaya, saya pergilah. Itu pun kadang-kadang tak boleh pergi juga," katanya yang kelihatan bertenaga, menyembunyikan keletihan di riak wajahnya.

Berbaju Melayu jingga dan berdasi labuh tebal di luarnya, veteran politik Malaysia itu percaya beliau terpaksa menggagahi diri dengan kerja-kerja melibatkan aktiviti fizikal kerana ia "penting untuk akhirat",

pakatan kedah mega ceramah 150112 nik aziz"Sebagaimana kita duduk atas dunia, umur 100 tahun misalnya pun kita nak kepada harta, nak kepada sokongan, nak kepada pengaruh. Itu baru 100 tahun. (Tetapi) akhirat kekal,..

"Harta di akhirat pula namanya pahala. Atas dunia namanya ringgit, dolar, yen," katanya yang terkenal dengan logik-logik mudah ketika berceramah atau memberikan kuliah.

Ditanya tentang status rawatannya, Nik Aziz berkata, beliau sebelum itu baru sahaja memeriksa status kesihatannya di Institut Jantung Negara (IJN) di ibu negara dan doktor mengesahkannya "bagus" tetapi "rohok" atau banyak bekerja.

Kehadiran Nik Aziz akhir-akhir ini dikatakan kurang memuaskan dan menyebabkan kehadirannnya di Konvensyen Pakatan Rakyat di Alor Setar menarik menarik perhatian ramai.

Dalam program itu, beliau bagaimanapun menunjukkan kecergasan dan bingkas bangun apabila pemimpin Pakatan di pentas diminta berdiri untuk membaca ikrar bersama.

Ahli parlimen Kota Bharu, Datuk Wan Abdul Rahim Wan Abdullah ketika menceritakan kembali saat genting ketika Nik Aziz dibawa ke hospital sebelum itu mengumpamakan seperti saat terhentinya detikan jantung manusia pertama ke angkasa lepas Yuri Gagarin dalam pengembaraan itu.

Sementara itu, berbeza dengan menteri besar lain, Nik Aziz bukan sahaja terlibat dalam kerja-kerja pentadbiran kerajaan negeri, malah dilihat mengambil tempat di hati sebahagian besar rakyat Kelantan sebagai sebagai pemimpin agama.

NONEMalah, sejurus sahaja tamat ditemubual Malaysiakini Khamis lalu, azan Zohor seperti biasa dilaungkan di ruang tamu kediaman rasminya dan sejarah segera dihampar untuk diimamkannya.

Bukan sahaja kakitangan pejabat dan pembantunya, pengunjung yang mahu menemuinya di rumahnya - yang tiada langsung protokol ketat - juga turut bersolat bersama-sama.

Nik Aziz membuktikan kenapa beliau seorang menteri besar yang berbeza.


Nik Aziz diwawancara Jimadie Shah Othman dan Nigel Aw.

Aduhai....Gua Nak Kata Aman Macamana Bumi Malaysia Sekarang nie.... Bogel Rompak Rogol & rakam gambaq Bogel...!!

Pelatih bank diseksa penjenayah
NURUL RIDUAN NOR ASHAHA
January 18, 2012
Zahedi Ayob

SHAH ALAM – Disamun, diikat mata, dikurung, dirogol dan gambar bogel dirakam, adalah detik hitam dilalui seorang wanita yang merupakan pelatih sebuah bank dalam kejadian 9 Januari lalu.

Mangsa yang berumur 24 tahun sebelum kejadian malang itu memandu kereta bersendirian menuju ke Stesen Keretapi Tanah Melayu (KTM) Komuter Shah Alam di Seksyen 19, kira-kira jam 6 pagi.

Difahamkan, setiap hari mangsa menaiki komuter untuk ke tempat kerjanya di ibu negara.

Menurut sumber, ketika mangsa baru meletakkan kenderaannya, datang sebuah kenderaan lain dinaiki dua lelaki.

“Suspek menarik keluar mangsa dan terus mengacukan sebilah parang di lehernya. Suspek meminta wang tetapi mangsa mengatakan duit di dalam bank.

“Berang dengan pengakuan tersebut, suspek mencabut tudung mangsa dan mengikat matanya. Mangsa dibawa lari menaiki kereta dengan niat untuk membawanya ke bank,” katanya.

Menurutnya, suspek bagaimanapun tidak membawa mangsa ke bank, sebaliknya membawa wanita itu ke sebuah rumah yang tidak dikenal pasti.

“Mangsa terus dikurung di dalam sebuah bilik. Kemudian, datang seorang lagi suspek, merogol dan merakam gambar bogel mangsa,” katanya.

Sumber berkata, sebelum didata­ngi suspek ketiga, mangsa dipaksa meminta wang daripada keluarga atas alasan salah seorang penjenayah itu berhutang dengan ah long, RM2,000.

“Selepas dirogol dan diugut, mangsa menelefon teman lelakinya dan meminta wang RM500,” katanya.

Menurutnya, suspek membawa mangsa untuk mengeluarkan wang tersebut sebelum ditinggalkan di Stesen KTM Komuter Batu 3, dalam keadaan tidak bermaya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner, Zahedi Ayob ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Betukah Konvensyen Pakatan Rakyat tak dapat sambutan..mai tengok gambaq edisi blogger kita pulak.....

Surat habaq Depa:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/396130_339404129417455_100000436113775_1153013_688420394_n.jpg

Nie dari media kita:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/388778_2837445088588_1033050627_2952995_584663949_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/383065_2837437488398_1033050627_2952982_230801281_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/386470_2837436728379_1033050627_2952981_516009395_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/407900_2837419207941_1033050627_2952955_1956333774_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/405596_2837409767705_1033050627_2952946_2091804098_n.jpg


Memorandum Untuk KFA : Pecat Pengurus & cari pemain Import baru.

UNTUK TATAPAN PIHAK PENGURUSAN KFA.. KAMI DARI KEDAHLANIE WAKIL DARIPADA PENYOKONG DI FAN PAGE KAMI INGIN MENYAMPAIKAN KATA YANG TERBUKU DIHATI BERKENAAN PASUKAN HIJAU KUNING KITA SELEPAS 3 PERLAWANAN LIGA MALAYSIA. HASIL DARIPADA PUNGUTAN SUARA DISINI SEHINGGA JAM 12.30TGHARI HARI INI KAMI MEMPEROLEHI 120 TANDA LIKE UNTUK MEMECAT PENGURUS BOLASEPAK KEDAH ATAS KAPASITI GAGAL MENUNAIKAN TANGGUNGJAWAB YANG DIAMANAHKAN OLEH PENGURUSAN KFA.. ANTARA KEGAGALAN BELIAU IALAH :

1- MENDAPATKAN PEMAIN IMPORT YANG BERKUALITY SEPERTI MANA KOMEN DARI PEMANGKU JURULATIH SDR NIZAM ADHA MALAM TADI.

2- MEMBERIKAN KOMEN YANG MEMALUKAN RAKYAT NEGERI KEDAH DI MASA PERLAWANAN MENENTANG PKNS DIMANA ORANG TANYA PERMAINAN PEMAIN KEDAH ADA KA PATUT DIA JAWAB PADANG TAK ELOK... HAKIKATNYA PLAYER BERMAIN TAK MENDAPAT SENTUHAN YANG SEBENARNYA.

3- MERUPAKAN SEORANG PENGURUS YANG TAK ADA SENTUHAN PENGURUS...

OLEH ITU DIHARAP PIHAK KEPIMPINAN KFA MENGAMBIL SATU TINDAKAN SEGERA BERKENAAN PERKARA INI KERANA BOLASEPAK MERUPAKAN SALAH SATU NADI RAKYAT KEDAH... DAN IA MERUPAKAN PERSEPSI TERDEKAT DENGAN RAKYAT UNTUK MENYALAHKAN KERAJAAN PAKATAN RAKYAT... IANYA BERTETAPAN DENGAN KATA S/USAHA KFA DIMANA MENJAGA PASUKAN BOLASEPAK KEDAH LAGI MENCABAR DARI MENJAGA SEBUAH NEGERI... JADI KENA BERINGATLAH WAHAI PENGURUSAN KFA..LAKUKAN YANG TERBAIK DAN YANG MANA PEMINAT RASA PUAS HATI...

JIKA KALAH BERMARUAH RAKYAT & PEMINAT BOLEH TERIMA NAMUN JIKA KALAH TANPA LAWAN DENGAN CORAK PERMAINAN YANG MELEMAHKAN MAKA BERINGATLAH SEBELUM LAGI PARAH....

Sukan@KedahLanie

KedahLanie
Apa kata anda kepada manusia dalam gambaq ini...Adakah beliau layak dipecat.....jika layak LIKE cepat...????
· · · 12 hours ago

 • 120 people like this.
  • Zul Fadzly MB TOLONG TENGOK SAMA MANUSIA YANG AKAN MERUGIKAN KERAJAAN PR. CAKAP TAK BERLAPIK. CEGAH SEBELUM PARAH.
   12 hours ago · · 1
  • Lagenda Budu sape ni?
   12 hours ago ·
  • Mohd Marwan Haris Fazilah Nak Pecat pun dh mula liga .. Patut sblm bermula musim .. Pngurus yg main peranan awai :::
   12 hours ago ·
  • Orkid Jingga apa yg dia ckp..
   12 hours ago ·
  • Zul Fadzly ADMIN, TOLONG BUAT MOMARANDOM HANTAQ KAT MB SURUH PECAT MAMAT NIE. MAKIN LAMA, MAKIN PELIK DIA PUNYA STATEMENT.
   12 hours ago · · 1
  • Imddin Ahmad Pecat Khazali Din!!
   12 hours ago ·
  • Zul Fadzly SEBELUM PENYOKONG KEDAH BUAT DEMONSTRASI DEPAN STADIUM DARULAMAN.
   12 hours ago · · 1
  • Badrul Hisham Mohd Ridhwan mlm ni dia kata permukaan padang tak elok, next game dia kata plak wisel yg ref tiup bunyi pelan!
   12 hours ago · · 5
  • Mohamad Asyraaf dah ada hat meroyan nak tukaq kerajaan semata-mata kes bola...hadoi...rasanya ust azizan kena tukaq dan tiru cara tok guru nik aziz...
   12 hours ago · · 1
  • Taufik Naaim ni abg misai khazali din la
   takkan tak kena
   bila lagi nak pecat dia
   11 hours ago ·
  • Deq Wan bola sepak midium menarik golongan muda jadi pendapat aku akan ada org politikkan isu pasukan kedah ngan kerajaan sekarang
   11 hours ago · · 1
  • Joe Jambul tok guru nik aziz pun x leh handle bola sepak kelantan.. berpuluh2 zaman.. sejak kebangkitan tan sri anuar jer baru kelantan naik.. so pikir2 la..
   11 hours ago · · 1
  • MThorik MNoor Jangan pakai ayat PECAT..!!kasaq sangat,kita guna ayat TUKAQ dah la....Aku sokong sebab kalau dengaq dia komen tadi,ada ka patut sebab padang jadi punca kedah tak boleh dapat gol,main tak elok..kalau 1st game takpa jugak,ni dah 3 game,nampak sangat kedah ketandusan STRICKER dan LEMAH dibahagian PERTAHANAN..ini cuma pandangan aku..!!!
   11 hours ago · · 2
  • Cairol Azmiey kopratkan ja kfa, lantik pengurusan yg x dak kaitan polik tp mereka2 yang profesional dalam sukan bola baru bola kedah boleh diperkasa
   11 hours ago · · 3
  • Apa NaMa pecat je..............
   11 hours ago ·
  • Rohizan Ramli pilih pemain import mcm sial...
   11 hours ago ·
  • Fadzil Manaf kena jaga hati org muda...hrap pngurusan dpt bt sesuatu la
   10 hours ago · · 2
  • Mohd Zikri PECAT CEPAT..
   9 hours ago ·
  • Shaiful Hazry Shaifuddin xkan nak kena wat demo lagi dpn stadium mcm tahun lepas...lu pikiaq la sendiri...
   9 hours ago · · 1
  • Cheq Amm ‎'dia' ni memang xleh pakai...pecat je..
   6 hours ago ·
  • Mohd Nabil Nazaku betoi..pecat ja...
   4 hours ago ·
  • Ku Naim Ku Mohamad x jadik pasai langsung...
   3 hours ago ·
  • Chem Champ isu ni dari musim lps lg.... pecat ja
   3 hours ago ·
  • Mustaqeem Abdullah malu bila tengok dia bagi alasan padang xelok punca main teruk..
   3 hours ago ·
  • Faizal Jai perogol bersiri
   2 hours ago ·

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...