TERKINI :

Wednesday, June 20, 2012

Kerajaan Cerdik Atau Rakyat Yang Bodoh..???

Harga Kereta Malaysia terlalu mahal
Dengan tax kereta tempatan 150 % dan untuk kereta luar 300% tax!!! 
 
GILA .. tapi rakyat BODOH terima sahaja dengan rela hati..mana manafaat rakyat bila cukai cukai yang pelik kini sudah mula dikenakan? GST 6%  untuk setiap bil asto .bil bil lain? Setiap pembelian dan apa sahaja sudah tersembunyi cukai..

Apabila Negara lain buat lebuhraya.. mereka menggunakan wang hasil cukai untuk perbelanjaan membinanaya. Tapi negara kita menswastakan kerja kerja membina lebuhraya ini tampa mengunakan wang sedikit pun!! Hebat bukan? Bagai mana berlaku demikian rupa? Mengapa majoriti rakyat kita mempercayai yang lebuhraya ini mengunakan wang rakyat?
 
Perjanjian konsesi ini di buat hanya atas kertas.Kerajaan hanya memberi jaminan kepada bank bank agar memberi pinjaman berbentuk BON bagi meluluskan pembiayaan membina lebuhraya tadi. Dah sebagai upahnya. Pihak konsesi di berikan kebenaran untuk men-PAW rakyat dengan membina tol tol untuk mendapatkan balik modalnya. Yang memilukan kita ialah,mengapa perjanjian berat sebelah ini DIRAHSIAKAN? Kenapa rakyat harus tanggung semua ini? 
 
Disebabkan kebodohan kerajaan yang di pilih rakyat,maka konsesi ini bukan sahaja mendapat modal.. malah UNTUNG yang terlalu banyak!! Dan kontrac perjanjian mereka berbaki lagi 20 tahun!!!! [http://kingofgoblok.blogspot.com]

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...