TERKINI :

Thursday, November 10, 2011

Untung Balak Juta-Juta last paking kat hospital pon hangpa nak ambik jugak...

Oleh Bang Mat Kola

http://farm3.static.flickr.com/2552/3894526075_95e7c53b6d.jpg

Aduhai baru-baru nie Bang Mat nak p melawat kawan kena tahan wad kat KMC... lalu macam besa laa Bang Mat nak paking kereta kat paking yang ada di KMC tuu..namun dah ada benda pelik dah yang berlaku di Paking KMC tu dimana ada orang dok tunggu nak ambik upah paking... bang Mat ingat ulaq ayaq tetapi rupa-rupa Ulaq yang di beri tauliah untuk ambik charge paking tuuu...

Bang Mat naik heran jugak..awat laaa nak kena bayaq pulak paking nie.... KMC dah tak ada duit dah kaaaa... bila check balik dengan kawan-kawan kat KMC tu depa kata paking tu kepunyaan PKNK.. betoi kaa PKNK punya.. kalau hangpa punya kira ini tanah kerajaan negeri laa dan jika kerajaan negeri punya kira hangpa nie tak ada duit dah kaaa....sampai paking dekat hospital KMC pon hangpa dah nak kekah duit dah... dulu masa zaman Kerajaan BN tak ada pon idea bangang nie....

Tau laa KMC tu Hospital untuk orang kaya-kaya tapi kami yang pie melawat nie bukan kaya terra mana pon... jadi memandangkan Kerajaan Negeri punya pada-pada laa nak kekah duit pun... takan kat rakyat yang pie melawat pon nak tibai duit jugak.... charge paking kat pesakit dok dalam KMC dah laaa..depa kaya..jika tak buat pa depa pie Hospital orang kaya....bagi yang pie malawat nie tak payah laa nak rembat jugak duit kami...yang pie malawat nie bukannya yang kaya-kaya pon....

Jadi Bang Mat rasa baik hangpa berhenti ja lah kutip duit paking tu.. bukan apa nanti yang busuk nama tentu AZIZAN dan Kerajaan Negeri yang memerintah sebab KMC & PKNK nie pengerusi di MB Kedah jadi tak pasai-pasai pembangkang buat isu.. buta kareee jaa hangpa nak menepisnya..... Untung Balak Juta-Juta last paking kat hospital pon hangpa nak ambik jugak...

Sekadar teguran dari Bang Mat Kola.......jadi pakat2 pikiaq laa nooo....

5 comments:

SANUSI said...

Ini hospital swasta milik KPJ (Johor)...kerajaan negeri kedah melalui PKNK ada saham minoriti dlm hospital ni. Secara logik, takkan nak ambil duit balak bagi kat hospital ni kot??. Apa kaitan balak kedah dengan KPJ?

Depa meniaga dan matlamat depa untung...depa buat apa saja untuk maksimumkan keuntungan. Saya pun marah bila pi ambik ubat bayaq mahal, pastu parking kena duit pulak. Depa baru beli tanah sebelah tu untuk bina bangunan baru hospital dan parking lot. Mungkin krn depa keluar modal untuk beli tanah, maka depa nak pelaburan depa bawa pulangan dgn apa cara saja, termasuk kutip parking. Kalau tak mau byq, pilihan tetap ditangan kita....kita jgn pi atau parking seberang jalan.

Byk benda lain perlu dibuat dengan hasil pembalakan, tak logik dikaitkan dgn cerita ni....kalau cerita titi patah tak baiki ka, masjid bocor ka, org kebulur tak makan ka...ada la sabitan...

lekiu said...

Yang peleknya bila kat kedah nampak, negeri lain tak nampak pun, awat kat tempat lain tak kena bayaq ka? Yang aku tau tanah kerajaan pun kena bayaq, awat tak hingaq pun. Ingat akula orang kat negeri lain tu bodo2 semua kut

lekiu said...

kat kedah memang macam ni ka, kat negeri yang diperintah BN tak payah bayar parking, klu tak caya cuba g KL ke Melaka ke JB ke, mana ada kena bayar parking. Cuma kalau takgores kupon, datang la penguatkuasa Majlis Bandaraya bagi surat tanda kasih sayang........... apa la bayaq parking pun nak hingaq, susah sangat jangan pakai kereta la naik bas, tak payah bayaq rad tax, insuran dan lain-lain

naruto said...

Saya setuju dengan hampa semua. Awat Abang Mat kita hingaq bila bayaq parking. Tak mau bayaq, jangan parking kereta situ. Kalau kena bayaq parking kat spital Sultanah Bahiyah takpa jugak. Tu spital gomen. Yang ni, dah sah-sah swasta. Tak kira la Kerajaan Negeri Kedah ada sharepun. Kalau macam tu, pi la hingaq bila bayaq parking kat airport Kepala Batas nu. Kerajaan Malaysia ada share apa dalam Malaysia Airport Berhad. Awat tak bawa cerita lagu tu...

Ni nak habaq kat semua, kat spital GH Kuala Lumpur nu, masuk je kawasan spital dah kena ambil kopon parking. Bawah 10-15 minit free. Lebih kena bayaq. Kekadang, masuk sebab hantaq orang, tapi kereta banyak sangat, dah berada dalam kawasan tu lebih daripada 15 minit. Apa lagi, bayaq je la walaupun tak parking.

Aku kekadang naik sedih juga bila dengaq cerita-cerita lagu ni. Nak bayaq parkingpun nak minta subsidi daripada duit balak. Setuju sangat aku dengan cakap tuan Setpol. Kalau ikut aku, lebih baik bagi subsidi kat bas supaya orang susah boleh senang. Kalau dah boleh beli kereta, kira dah senang la tu...Bayaq je la duit parking tuu.

jab sp said...

aku paham isu dia macam ni:
dulu tempat tu tak kena bayaran parking.sekarang dah kena.

betoi,tempat tu tempat swasta,tempat orang ada duit,tapi yang nak pi melawat pula belum tentu taukeh taukeh balak macam hampa.

kadang ladang apabila geng umno perlekeh apa yang kerajaan sekarang buat jangan lah dok serbu marah satu macam saja.
sebenarnya depa tunjuk apa yang kerajaan sekarang buat yang bolih buat orang marah.bila marah bagi orang atas pagar maknanya depa tak bagi undi pada pakatan.

aku tengok banyak yang suka banding apa yang kita dah buat dengan depa buat dinegeri lain bagi mengesahkan apa yang kita buat.
kata kita,depa buat kita pun bolihlah buat.
kalau macam tu apa beda depa dengan kita????????.
nak tunggu terguling baru nak kampoi janji macam macam pula????.

last sekali aku nak kata kat SANUSI
standard hang ni standard chokia saja bukan standard seorang SU Politik.Cara hang jawap tak ada class bagi seorang yang berjawatan macam tu.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...