TERKINI :

Thursday, August 18, 2011

Kesal Tindakan NGO yang Biadap dan Kurang Ajar

Saya merujuk kepada laporan akhbar Berita Harian bertarikh 11 August 2011 yang bertajuk “NGO Kecam Khalid Gagal Pertahan Agama”.

Dilaporkan NGO bernama WARISAN dan GEMPAK telah berdeminstrasi dengan membawa mangkuk tandas sebagai protes kepada MB Selangor. Tujuan di bawa mangkuk tandas adalah sebagai satu bentuk penghinaan kepada MB Selangor kerana mereka mendakwa MB Selangor telah menyokong usaha memurtadkan umat Islam.

Pertama sekali, kes serbuan DUMC itu masih di peringkat siasatan. Ertinya, MB Selangor tidak boleh mengambil keputusan sebelum siasatan selesai dan tamat.

Apa hak NGO2 ini menghina MB Selangor sebegitu sekali dalam keadaan kes DUMC ini masih dalam siasatan?

Di manakah nilai-nilai ketimuran para demonstran dengan aksi sebegini. Adakah ini melambangkan sikap seorang Islam? Adakah ini melambangkan sikap seorang berbangsa Melayu yang kaya dengan adab dan tatasusila?

Saya beranggapan mereka terpaksa bertindak dengan sebegitu exstrem kerana bilangan yang hadir dalam demonstrasi itu amat kecil. Dilaporkan tidak sampai 20 orang yang menyertainya.

Maka, terpaksalah mereka melakukan aksi-aksi biadap sebegitu untuk menarik perhatian ramai.

Berhentilah berbuat tindakan yang ekstem dan tidak bijak sebegini. Ia tidak membantu Islam ataupun membantu usaha membenteras murtad

RAKYAT SELANGOR PRIHATIN

1 comment:

Nab said...

Saya setuju dengan pendapat Dr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...