TERKINI :

Saturday, July 30, 2011

Harimau Malaya - Sudah cuba yang terbaik

Sudah cuba yang terbaik

KUALA LUMPUR - Penjaga gol Khairul Fahmi Che Mat berkata, dia dan rakan sepasukan telah memberikan yang terbaik namun akhirnya terpaksa akur tersingkir daripada Kelayakan Piala Dunia kepada Singapura kelmarin.

Menurutnya, semua pemain beraksi dengan semangat juang yang tinggi tanpa sebarang kelemahan ketara.

"Kami tersingkir bukan kerana ramai pemain utama tidak beraksi. Semua pemain dalam skuad ini boleh beraksi baik mungkin, ini adalah barisan terbaik kita.

"Namun ia tidak cukup untuk mengatasi Singapura. Saya meminta maaf kepada peminat dan mengucapkan terima kasih kepada penyokong yang memenuhi stadium," katanya.

Khairul Fahmi yang dikenali Apek, mendapat pujian kerana memberikan aksi cemerlang ketika Malaysia seri 1-1 dengan Singapura kelmarin, namun akhirnya Harimau Malaya tersingkir dengan agregat 4-6.

Sementara itu, Safiq Rahim lebih kecewa kerana tidak dapat membantu skuad kebangsaan pada aksi kelmarin kerana digantung ekoran kad merah yang diterima pada perlawanan pertama Sabtu lalu.

"Saya sangat kecewa, saya tidak tahu hendak cakap apa selepas kita tersingkir dari Kelayakan Piala Dunia 2014. Lebih sedih saya tidak dapat beraksi bersama rakan-rakan di atas padang," katanya.

Safiq meminta rakan sepasukan supaya bangkit dan perbaiki segala kelemahan.

"Kita buka buku baru, perbaiki kelemahan dan kurangkan kelekaan ketika bermain," katanya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...