TERKINI :

Monday, May 30, 2011

Wahai PM Najib, 1 juta Belia tak sama 1000 orang di MedanTahir.

Oleh: mohdnoorawang

"Ucapan PM Najib, UMNO/APCO dalam himpunan 1 juta pemuda dan pemudi sempurna hari belia, menyeru dan mengajak bersama untuk mempertahankan "PUTRAJAYA" tidak dilelong oleh pakatan rakyat.

Kedua himpunan hari ini kata PM Najib sama seperti himpunan didataran Tahrir, Mesir.menentang kezaliman kerajaan. Perhimpunan 1 juta belia boleh mempertahankan kerajaan BN/UMNO yang korup.

Untuk itu kami memberi pandangan hujah PM Najib tidaktepat dan jauh dari sasaran.

Himpunan di dataran Tahrir tidak sama himpunan 1 juta di Putrajaya. Bagaikan bumi dari langit. Himpunan di Dataran Tahrir ialah kebangkitan rakyat dan belia untuk menjaatuhkan kerajaan Hosni Mubarak yang jahat dan kejam serat kerajaan yang rasuah. Himpunan kebangkitan rakyat Mesir.

PM Najib berkata pakatan rakyat mahu lelong Putrajaya, memang jelas Najib membuat lawak bodoh dalam berhujah politik, jelas Najib ketandusan idea, buntu fikiran melihat kebangkitan rakyat marhim dalam PRU13, akan datang.

Untuk rekod perhimpunan 1 juta belai sbenar tidak sampai tujuan asal dan jumlah sebenar yang diimpikan oleh pehak pengajur. Sebenarnya PM Najib, TPM Muhyiddin dan menteri belia Sabri Chik juara kerang busuk tidak puas hati himpunan 1 juta.

Himpunan 1 juta diarahkan oleh semua negeri diseluruh negara dan termasuk jabatan kerajaan dan badan kerajaan bagi menjayaka himpunan 1 juta belai di PUTRAJAYA.

Himpunan di Dataran Tahrir adalah himpunan kesedaran rakyat Mesir dalam proses menjatuhkan Hosni Mubarak yang kejam dan jahat selama memerintah hampir 30 tahun secarazalim dam kejam.

Peringatan Untuk PM Najib 1 belia yang berada di Putrajaya akan menyumbang kejatuhan BN/UMNO PRU13. Rakyat dan belia cukup sedar BN/UMNO adalah punca bahasa dan bangsa Melayu tergadai.

Rakyat dan belia sedar PM Najib dan TPM Muhyiddin dan BN/UMNO adalah kaki rasuah dan penyamun dan perompak wang dan harta negara. Sekali lagi jangan bermimpin disiang hari,.

Kebangkitan rakyat marhin akan bertindak untuk mengajar BN/UMNO dalam PRU13. Ingat rakyat menderita kenaikan harga barang, kenaikan eltetri dan gas, bahan bakar. 1 juta belia hanya tong kosong

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...